Малоданилівська селищна рада
Харківська область, Харківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Випадок сказу зафіксовано в Малоданилівській громаді, с-ще Лісне.

Дата: 31.01.2024 14:32
Кількість переглядів: 209

На подвір’ї мешканки с-ща Лісне, Малоданилівської громади 3 січня 2024 року забіг безпритульний кіт. Господарі  почали  годувати, відтоді вдень кіт гуляв навколишньою територією, а ночувати приходив до оселі. З 09-го січня господарі помітили зміни в поведінці тварини: кіт перестав пити воду і їсти, був відсутній акт ковтання, з’явилася слинотеча. Агресивності не проявляв, був пригнічений. Подряпав двох дорослих та дитину. Цього ж дня його помістили в клітку.

 

           Ветеринарну службу господарі не повідомляли тиждень, до фахівців Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини зателефонували ввечері 16 січня й розповіли про неадекватну поведінку кота та його контакти з людьми. Цього дня тварина знаходилася в непритомному стані, але проявляла ознаки життя, на ранок наступного дня померла.

 

          Труп кота вранці був доставлений до Харківської регіональної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.  При проведенні вірусологічного дослідження патологічного матеріалу виявлено антиген вірусу сказу.

 

Контактні зі скаженою твариною люди 17.01.2024 року звернулись за допомогою до травматолога - рабіолога в КНП «Дергачівська центральна лікарня» Дергачівської міської ради. Їм призначено курс антиробічної терапії.

 

          Відповідно до вимог Закону України «Про ветеринарну медицину»  рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Малоданилівської селищної ради 19.01.2024 року було введено карантинні обмеження в неблагополучному пункті - території с-ще Лісне Малоданилівської селищної ради Харківського району з прилеглими лісовими та польовими масивами та затверджено План заходів з метою ліквідації осередку сказу.

 

Фото без опису    Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь