На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 493 боєприпаси

Дата: 09.10.2023 15:43
Кількість переглядів: 225

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 493 боєприпаси
Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, розмінування регіону проводиться в посиленому режимі.

На території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 саперів та 71 одиниця техніки. 

«Сапери зведеного загону ДСНС продовжують працювати на деокупованій території Харківщини, а також безпосередньо в м. Харків – розміновують ВНП. Піротехніки здійснили 265 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за минулий тиждень було розміновано 493 боєприпаси», – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківщини було розміновано 3 710 га території, виявлено та знешкоджено 79 470 ВНП.

За даними Євгена Василенка, протягом тижня на території області  сталося 2 підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого одна цивільна особа загинула, одна – постраждала.

В селі Вірнопілля Оскільської громади Ізюмського району у лісосмузі 61-річний чоловік на автомобілі натрапив на протитанкову міну, в результаті чого загинув на місці. Подія сталася 2 жовтня – виявили загиблого наступного дня. 

Інший випадок стався увечері 3 жовтня в полі біля села Андріївка Донецької громади Ізюмського району. Там під час сільськогосподарських робіт  підірвався комбайн. 55-річний комбайнер отримав мінно-вибухову травму грудної клітини. Через деякий час чоловік звернувся до лікарів – йому була надана медична допомога.

«Вкотре звертаюсь до жителів Харківської області з проханням не нехтувати правилами безпеки під час виявлення ВНП. Якщо ви помітили будь-який підозрілий вибухонебезпечний предмет – негайно повертайтесь тією ж стежкою, якою прийшли, й телефонуйте за одним із номерів:  «101», «102» або «112» та повідомте про знахідку», – наголосив речник ГУ ДСНС України у Харківській області.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь