День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2023 15:57
Кількість переглядів: 198

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті близько восьмидесяти мільйонів осіб, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу – чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старшому поколінню, – всім загиблим і тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла цієї війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Цього року 8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни. Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України. Тому ми добре знаємо ціну війни.

Друга світова стала можливою через змову антигуманних режимів –нацистського і радянського. Спадкоємицею останнього нині є Російська Федерація. Вона прагне привласнити перемогу над нацизмом, щоб маніпулювати й власними громадянами, і міжнародною спільнотою. Ми наголошуємо – жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом.

Перемога – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. Так само неприпустимими є спроби прикриватися моральним авторитетом

переможця для агресивної політики, кульмінацією якої стало злочинне повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну 24 лютого 2022 року.

Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. Її графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, а з іншого – кривавий слід від кулі.

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня – Україна вдруге відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії та військово-політичного керівництва. Крім цього, Російська Федерація системно знецінює, перекручує та маніпулює моральним спадком учасників Другої світової війни та перемоги над нацизмом і ці дії набувають особливого розмаху до 9 травня.

Вшануймо подвиг українського народу та його значний внесок у перемогу над нацизмом, мужність і силу українців сьогодні, у дні, коли вершиться нова історія світу, адже ворог намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки.

У ці пам’ятні дні схиляємо голови перед героями, що пожертвували своїм життям заради світлого майбутнього у всьому світі.

 

‼️УВАГА‼️
Застерігаємо населення про небезпеку відвідувати ліси на території Малоданилівської громади.

Бережіть себе та рідних!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь