Малоданилівська селищна рада
Харківська область, Харківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Побачив? Прибери». В Україні стартувала підготовка до найбільшої екологічної акції року!

Дата: 17.09.2021 20:24
Кількість переглядів: 1195

«Побачив? Прибери». В Україні стартувала підготовка до найбільшої екологічної акції року!



В Україні офіційно стартувала підготовка до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» у 2021 році. Подію підтримали зірки України, які зібралися на толоку. аби своїм прикладом мотивувати тисячі українців приєднуватися до події та разом ставати на шлях екологічних змін.  Цього року Україна вийде на масштабне прибирання 18 вересня о 10:00 у 24 областях.



Цього року Україна вийде на масштабне прибирання 18 вересня о 10:00 у 24 областях. В акції візьмуть участь люди незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття та формування культури чистоти. Долучитися до акції можна як волонтер, координатор, учасник та партнер. Більше деталей на сайті letsdoitukraine.org.



Організатори закликають приєднатися до наявних локацій або робити свої, брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запросити родину та друзів. Формати прибирань будуть різні:

·  Колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. За такої форми кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

·  Індивідуальні прибирання вибраної вами забрудненої зони.

·  Цифрове очищення. Нову форму прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.

·  Картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток “EcoHike” та відмічайте забруднені й очищенні території.



“Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Робіть фото, сторіси на локаціях до і після прибирання, відмічайте організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати своїх прибирань фіксуйте на сайті letsdoitukraine.org. Приєднуйтесь до наймасштабнішої соціальної події у Світі!” – зазначила Юлія Мархель, координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні



Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президентка Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та крон принцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників.  Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях та 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.



«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 6-ти років активно діє в 24 областях України завдяки активістам, органам місцевого самоврядування, бізнесу та медіа. Проєктна діяльність організації вже об’єднала понад 3  млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах.



Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища. У 2018 році організацію «Let’s Do It World» нагороджено премією Громадянина Європи від Європейського парламенту.



Зробимо Україну чистою разом!

Акредитація для медіа за телефоном 095 86 33 988 – Анна, менеджер зовнішніх комунікацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь